INFO Bradley Smokers


Welkom bij Bradley Smokers.nl
Het is nu zes jaar geleden dat de Bradley Rookoven in Europa werd geïntroduceerd maar wordt al twintig jaar gebruikt in Canada. De Bradley Rookovens zijn nu erkend als de rookoven van keuze voor gebruikers met een breed scala van speciale interesses voor het roken van voedsel.
Tijdens deze jaren is de interesse voor koken en het vermaak buitenshuis aanzienlijk gestegen. Als we kijken naar de oorsprong van de Bradley Rookoven -naar de Canadese westkust provincie van Brits-Columbia (thuisbasis van Bradley Technologieën), dan is het de Noord-Amerikaanse traditie van rook barbecuen, dat de Bradley Rookoven op de markt bracht. Barbecue-maaltijden met de aroma van roken zijn alledaags in heel Noord-Amerika. De Bradley Rookoven bracht rook barbecuen naar een nieuw niveau, door het invoeren van controle, gemak en herhaalbaarheid naar wat altijd een "buiten in de tuin" aangelegenheid was.
Echter loopt in Nederland onze liefde voor het barbecuen warm en koud! Moeten wij ervan overtuigd worden dat wij deze zomer bij elke gelegenheid, buiten eten? Zullen wij dit vaker doen, nu dat we uitgerust zijn met een barbecue rookoven zo goed als de Bradley Rookoven? Nu, misschien zullen we en moeten we dit wel doen, maar we moeten ons niet vanwege het enthusiasme voor buitenshuis vermaak, ons het eigendom van een Bradley Rookoven laten aanpraten. In Nederland is gebleken dat de reeks van toepassingen en gebruikers van Bradley Rookovens veel en verschillend is. Van gerookte makreel op het strand, traditionele koud gerookte zalm, tot aan gerookte vleeswaren toe: spekham en meer avontuurlijke excursies in gerookte vlees.. Natuurlijk ook gerookte kaas, evenals opwindende nieuwe recepten voor gerookte groenten en zelfs voor fruit!
In 2009 werd de Bradley Rookoven werd vereerd met de Award voor Kool- en Hout barbecues, tijdens dit jaar`s Vesta Award-ceremonie, gepresenteerd door "Hearth & Home" Tijdschrift in Salt Lake City, Utah.
De Vesta Awards, die gecreëerd waren om bedrijven en hun producten, die de industrie hadden gevorderd, te erkennen, waren toegankelijk voor alle fabrikanten en importeerders. Negentig producten werden ingeschreven. Jury-teams bestonden uit klein handelaar, distributeurs, product ontwerpers, testlab ingenieurs, filiaal leiders en deskundigen uit de industrie, om een balans van wetenschappen te vertegenwoordigen.

De Bradley Rookoven is een uniek rookhuis, waarin Aromabisquetten worden verbrand, een elk gedurende 20 minuten, zodat de temperatuur niet schommelt en dus hoge temperatuur gassen, zuren en harsen, die de smaak van het voedsel kunnen aantasten, elimineert.

De Bradley Rookoven maakt schoon, smakelijk voedsel, zonder enige nasmaak.

De rookoven is een 220-volt elektrische rookoven, wiens laag-temperatuur kookomgeving perfect is voor zowel westkust-zee vruchten delicatessen als voor traditionele barbecue maaltijden, zoals runder borst, varkens schouders of ribben. Afhankelijk van de buitentemperatuur, kan het gebruikt worden om continue warm of koud te roken. Op deze manier, is de Bradley Rookoven ideaal voor elke kook omgeving.